Στο κενό η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά της ΑΕΚ για πυρσούς

Δημοσιεύτηκε στις 19/11/2017    

Αναρμόδιος να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στο διαιτητή ή στον παρατηρητή του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ επειδή δεν ανέφεραν το άναμμα δύο πυρσών δήλωσε, έπειτα από καταγγελία του Ολυμπιακού, ο αθλητικός δικαστής.

Καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, επειδή ο διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος και ο παρατηρητής του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ δεν κατέγραψαν στο φύλλο αγώνα ότι άναψαν δύο πυρσοί είχε καταθέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όπως γράφει σήμερα η Live Sport, η σχετική καταγγελία δεν είχε κανένα αντίκρισμα, επειδή ο αθλητικός δικαστής, Σπύρος Καποδίστριας, έκρινε πως είναι αναρμόδιος να τιμωρήσει τον διαιτητή ή τον παρατηρητή.

Συγκεκριμένα, το σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το παρόν Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League τυγχάνει αναρμόδιο για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του διαιτητή και του παρατηρητή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ... και ειδικότερα στερείται της απαιτούμενης λειτουργικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση της καταγγελόμενης υφ΄ υμών παραλείψεως των ανωτέρω αξιωματούχων του επίμαχου αγώνα να επισημάνουν στις εκθέσεις, που αυτοί συνέταξαν, την αφή δύο πυρσών χωρίς να επακολουθήσει η ρίψη τους από φιλάθλους της γηπεδούχου ΠΑΕ ΑΕΚ, με σκοπό να τύχει η τελευταία αυτή ΠΑΕ ευνοϊκότερης πειθαρχικής μεταχειρίσεως.

Κατ' ακολουθίαν των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι στερούμεθα της λειτουργικής αρμοδιότητας προς επεξεργασία των ανωτέρω καταγγελιών -αιτήσεων μας, καθώς και των τυχόν αντιστοίχου περιεχομένου καταγγελιών- αιτήσεων, που τυχόν υποβληθούν μελλοντικώς στο παρόν δικαιοδοτικό όργανο, αναφορικά με τον ενδεχόμενο πειθαρχικό έλεγχο των αξιωματούχων του αγώνα».

Πηγή: sport-fm.gr

TAGS

Ολυμπιακός ΑΕΚ ΠΑΟΚ