Φωτιά στον Υμηττό: Εκκενώνονται σπίτια - Έκλεισε η Κατεχάκη

Φωτιά στον Υμηττό: Εκκενώνονται σπίτια - Έκλεισε η Κατεχάκη
Δημοσιεύτηκε στις 12/08/2019    

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία προληπτικά, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις που επιχειρούν.

Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς φθάνουν συνεχώς δυνάμεις από την Αττική και από την περιφέρεια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Συγκεκριμένα από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Συνδράμουν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δήμαρχος Παιανίας: Κάηκαν δύο σπίτια, εκτεταμένες ζημιές σε ένα ακόμα

Ο Δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου μίλησε στο Open TV και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση και η πυροσβεστική προσπαθεί να την οριοθετήσει, ωστόσο, κάηκαν ολοσχερώς δύο σπίτια, ενώ τουλάχιστον τέσσερα έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Πηγή: ethnos.gr