Φουλ για εγγυημένο συμβόλαιο ο Μπιρτς

Δημοσιεύτηκε στις 15/10/2017    

Γράφει η Μαρία Τσίχλα

Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση του NBA out που είχε από τον Ολυμπιακό, ο Κεμ Μπριτς κέρδισε μια θέση στους Magic την οποία έχει εκμεταλλευτεί άψογα μέχρι στιγμής, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις.

Στην πρώτη του Ευρωπαϊκή σεζόν στον Ολυμπιακό, ο 25χρονος Αμερικανός κατάφερε να εντυπωσιάσει και να τραβήξει πάνω του πολλά βλέμματα, με το ταλέντου και τα αθλητικά του προσώντα, τα οποία έδειχναν και δείχνουν ότι πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να σταθεί στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, εάν φυσικά συνεχίσει να δουλεύει.

Μερικές ώρες πριν ολοκληρωθεί το ΝΒΑ άουτ που είχε στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, οι Orlando Magic αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία να παλέψει για μια θέση στο ρόστερ τους και φυσικά ο Μπιρτς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί κάτι τέτοιο.

Το μη εγγυημένο συμβόλαιο δεν σημαίνει τίποτα απολύτως για τον Μπιρτς, ο οποίος έχει μάθει στην ζωή του να παλεύει για να πάρει αυτό που του αξίζει, κάτι που έκανε και στον Ολυμπιακό, καθώς ήρθε χωρίς να εντυπωσιάσει κανέναν και έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μέχρι στιγμής μετράει πέντε αγώνες στην preseason, οι οποίες ήταν άκρως εντυπωσιακές. Με τους Memphis Grizzlies είχε 1 ριμπάουντ και 3 μπλοκ σε επτά λεπτά. Με τους Dallas Mavericks είχε 4 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 μπλοκ σε 14 λεπτά. Με τους Miami Heat είχε 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 μπλοκ σε πέντε λεπτά. Με τους Dallas Mavericks (2ο ματς) είχε 2 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 μπλοκ σε πέντε λεπτά. Με τους San Antonio Spurs είχε 6 πόντους,μ 4 ριμπάουντ, 1 μπλοκ σε 10 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι είχε μέσο όρο 2.4 πόντων, 3.2 ριμπάουντ και 2 μπλοκ ανά 8.2 λεπτά συμμετοχής.

Και ενώ πολλοί μπορεί να σκεφτούν ότι δεν έπεισε και για αυτό δεν αγωνίστηκε, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο προπονητής του είναι απόλυτα ικανοποιημένος για την εικόνα του, κάτι για το οποίο έχει ενημερωθεί ο μάνατζέρ του, και πιστέυει πολύ σε αυτόν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν πήρε παραπάνω χρόνο συμμετοχής, καθώς ουσιαστικά έχει ήδη αξιολογηθεί.

Όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι ο Κεμ Μπριτς βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του, καθώς είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το εγγυημένο συμβόλαιο των Orlando Magic.

Αυτό που γνωρίζει καλά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον φοβίζει, είναι ότι θα έχει δίπλα του μεγάλα και ακριβοπληρωμένα ονόματα και θα χρειαστεί να δώσει μεγάλες μάχες για να καταφέρει να πάρει και αυτός τις ευκαιρίες του.

TAGS

Orlando Magic Μπιρτς Ολυμπιακός Ορλαντο Μάτζικ
sitemap