«Η ΑΕΚ ανέδειξε τον Λιβάια, μπορεί να καθιερωθεί στην Κροατία»

Δημοσιεύτηκε στις 06/09/2018    

Το φετινό καλοκαίρι ανήκε στην Κροατία. Η απίθανη πορεία στα γήπεδα της Ρωσίας και η δεύτερη θέση στο Μουντιάλ ήταν το αποτέλεσμα μιας πολύ ταλαντούχας φουρνιάς. Οι Κροάτες είχαν κι άλλες εξαιρετικές Εθνικές ομάδες, αλλά αυτή εδώ είχε το μέταλλο και το πνεύμα για να αγγίξει σχεδόν την κορυφή. Το τουρνουά αυτό ήταν το τελευταίο για κάποιους στην Εθνική ομάδα. Όπως ο Μάριο Μάντζουκιτς, η απόσυρση του οποίου άφησε ένα μεγάλο κενό στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς καλείται πλέον να διαχειριστεί αυτήν την απουσία και η επόμενη μέρα είναι μια καλή ευκαιρία γι’ αυτόν να δώσει ευκαιρίες σε καινούργιους παίκτες και να φρεσκάρει την Εθνική ενόψει της προετοιμασίας για την πρόκριση στο επόμενο μεγάλο τουρνουά, το Euro του 2020. Ανάμεσα στις επιλογές του για τη γραμμή κρούσης, και στους Ιβάν Σαντίνι και Ντούγιε Τσοπ, ήταν και ο επιθετικός της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάια.

Ο Ντάλιτς κάλεσε τον Λιβάια στην αποστολή για το αποψινό φιλικό με την Πορτογαλία και για το παιχνίδι του Nations League με την Ισπανία στις 11 του Σεπτέμβρη και ανέλυσε τους λόγους που ο Κροάτης επιθετικός της ΑΕΚ άξιζε και με το παραπάνω αυτή την ευκαιρία.

«Μετά το τεράστιο επίτευγμα στη Ρωσία, ορισμένοι παίκτες αποσύρθηκαν από την Εθνική ομάδα και θεωρήσαμε πως χρειαζόμασταν ένα νέο αίμα στην ομάδα για να διατηρήσουμε την ενέργεια και τη φιλοδοξία σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο Μάρκο Λιβάια είναι ένας από τους παίκτες που παρακολουθούσαμε πολύ στενά. Ήταν άλλωστε ένας παίκτης με συμμετοχές στις μικρές Εθνικές ομάδες της Κροατίας και ήταν θέμα χρόνου να πάρει την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Η στιγμή αυτή ήρθε τώρα γιατί ήταν συνεπής στις εμφανίσεις του και σε καλή φόρμα με την ΑΕΚ και γι' αυτό άξιζε αυτήν την κλήση».

Όπως προσθέτει ο Κροάτης τεχνικός, αυτό που απογείωσε τον Λιβάια και τον έφερε στην Εθνική ομάδα ήταν η μετακίνησή του στην ΑΕΚ, με την οποία έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, έχοντας βασικό ρόλο από την περσινή σεζόν.

«Η μεταγραφή του στην ΑΕΚ ήταν νομίζω από τις καλύτερες στην καριέρα του. Άλλαξε πολλούς συλλόγους μέχρι τώρα και πάντα έδειχνε δείγματα του ταλέντου του, αλλά δεν κατάφερνε να έχει βασικό ρόλο. Η ΑΕΚ ίσως είναι η πρώτη ομάδα στην οποία πήρε την ευκαιρία να παίξει και να έχει διάρκεια. Ανταπέδωσε αυτήν την εμπιστοσύνη παίζοντας πολύ καλά και βοηθώντας τον σύλλογό του να πετύχει σπουδαία πράγματα. Ποτέ δεν αμφισβητήθηκε το ταλέντο του. Απλά το θέμα ήταν να παίζει βασικός στην ομάδα του και αυτό στην ΑΕΚ το έκανε».

πηγή: gazzetta.gr

TAGS

ΑΕΚ Κροατία Λιβάια Ντάλιτς