Κυρίαρχη η Στεφανίδη - 4ο σερί διαμάντι

Δημοσιεύτηκε στις 06/09/2019    

Την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται επιβεβαίωσε η Κατερίνα Στεφανίδη που επικράτησε στον τελικό της σειράς Diamond League στις Βρυξέλλες με άλμα στα 4.83 μέτρα και κατέκτησε το διαμάντι για τέταρτη σερί χρονιά.

Η αθλήτρια του Μιτς Κρίερ έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα αφού πέρασε με την πρώτη τα 4.63, 4.70, 4.77 και 4.83 στη συνέχεια είχε δύο άκυρα στα 4.88 και ολοκλήρωσε τον αγώνα της χωρίς να κάνει άλλη προσπάθεια. Στη δεύτερη θέση η Ανζέλικα Σιντόροβα με άλμα στα 4.83 που πέρασε όμως με την τρίτη προσπάθεια.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Αλίσα Νιούμαν με καλύτερο άλμα στα 4.77 μέτρα. Χαμηλά έμεινε η Σάντι Μόρρις με άλμα στα 4.63 μέτρα, ίδια επίδοση με την Γιαρίσλεϊ Σίλβα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Στεφανίδη κατακτά το διαμάντι στο άθλημα για τέταρτη σερί φορά. Είναι μάλιστα η πρώτη άλτρια που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι καταλήγει σε ελληνικά χέρια στο επί κοντώ για πέμπτη σερί φορά αφού το 2015 η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν μεγάλη νικήτρια. Η τελευταία νικήτρια στο αγώνισμα που δεν κατάγεται από την Ελλάδα ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ το 2014.

Τα αποτελέσματα

Πηγή: sdna.gr