Ο Αλμέιδα, η ΑΕΚ και ο Λάζαρος

Δημοσιεύτηκε στις 17/05/2018    

Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει στους φιλάθλους της ΑΕΚ η μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Σε τι σχετίζεται όμως αυτό με τον Αλμέιδα; Στο γεγονός ότι ο Πορτογάλος επιθετικός παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις από Ελληνικές ομάδες, το μόνο που σκεφτόταν και σκέφτεται είναι ο Δικέφαλος. Γράφει η Μαρία Τσίχλα.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το θέμα που βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας. Τον πόλεμο ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Χριστοδουλόπουλου, για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά η επιλογή του Λάζαρου μου περνάει αδιάφορη για τον εξής λόγο. Η Ένωση ήταν αυτή που είχε τον πρώτο λόγο πάνω του και αυτή κατά συνέπεια θα έπρεπε να ανεβάσει την προσφορά της ώστε να τον κρατήσει.

Αυτό που σκέφτομαι μετά τη συγκεκριμένη απόφαση είναι το πως είχαν συμπεριφερθεί άλλοι ποδοσφαιριστές σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ο Ούγκο Αλμέιδα έφυγε ουσιαστικά ως ῾῾αποτυχημένος῾῾ από την ΑΕΚ, μερικές ημέρες πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος και αφού είχε πάρει και χρόνο συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και παρόλα αυτά, ποτέ δεν ῾῾πρόδωσε῾῾ την ομάδα.

Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί ο Πορτογάλος επιθετικός είχε και έχει προσφορές από την Ελλάδα, αλλά δεν έχει περάσει από το μυαλό του η πιθανότητα να επιστρέψει στην χώρα μας και να φορέσει τη φανέλα άλλης ομάδας, εκτός από την ΑΕΚ.

Θέλει σαν τρελός να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς πρόλαβε στο διάστημα που έμεινε εδώ να την αγαπήσει, αλλά παράλληλα αγάπησε και την Ένωση και αυτή θα είναι η μοναδική ομάδα για την οποία θα έμπαινε στη διαδικασία να γυρίσει.

Και επειδή πολλοί θα σκεφτούν ότι ῾῾τι να έρθει να κάνει τώρα ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ;῾῾. Πιστέψτε με, ξέρει πολύ καλά την ηλικία του και το τι μπορεί να προσφέρει σε κάθε ομάδα που πηγαίνει να αγωνιστεί. Αλλά ας μην ξεχνάμε και το ενδεχόμενο ενός άλλου πόστου. Ένα πόστο δίπλα στους ποδοσφαιριστές, τους μικρούς ή τους μεγάλους.

Άλλωστε με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του έχει αποδείξει ότι είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα που μπορούν να έχουν δίπλα τους οι παίκτες που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους.

Αυτό λοιπόν είναι το δικό μου συμπέρασμα σχετικά με τον Χριστοδουλόπουλο. Η ευθύνη είναι της ΑΕΚ που επέτρεψε να της φύγει ένας παίκτης κλειδί από την επιτυχημένη της σεζόν, αλλά από εκεί και πέρα ήταν στο δικό του χέρι το τι εικόνα θα αφήσει να έχουν οι υπόλοιποι για αυτόν, τόσο σαν ποδοσφαιριστή, όσο και ως άνθρωπο.

TAGS

ΑΕΚ Αλμέιδα Χριστοδουλόπουλος
sitemap