Όλοι τους θυμούνται... μόνο στις επιτυχίες

Δημοσιεύτηκε στις 14/08/2017    

Γράφει η Μαρία Τσίχλα

Η Εθνική ομάδα πόλο Νέων Ανδρών κατέκτησε εχθές το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή που μερικές ημέρες νωρίτερα η Κατερίνα Στεφανίδη έφερε ακόμα μια χρυσή επιτυχία στην χώρα μας.

Την ίδια στιγμή που όλα αυτά ανεβάζουν τις... αθλητικές μετοχές της Ελλάδας (και αναφέρομαι σε αυτά γιατί είναι τα πιο πρόσφατα), άπαντες ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και τις μεταγραφές των ξένων παικτών που έρχονται στην Ελλάδα και φεύγουν ξεχνώντας τα πάντα μέσα σε μερικούς μήνες.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και πριν μερικούς μήνες με την Άννα Κορακάκη, η οποία μαζί με την Στεφανίδη είχαν το θάρρος να μιλήσουν και να... κράξουν όλους αυτούς που ξαφνικά βρέθηκαν δίπλα τους, την ίδια στιγμή που μερικούς μήνες νωρίτερα δεν γνώριζαν την ύπαρξή τους και δεν τους βοηθούσαν πουθενά.

Ναι, κακά τα ψέμματα το ποδόσφαιρο αρχικά και το μπάσκετ στη συνέχεια είναι οι... μεγάλοι των αθλημάτων σε όλες τις χώρες, αλλά το κακό στην Ελλάδα έχει παραγίνει.

Υπάρχουν αθλήματα που φέρνουν συνεχώς διακρίσεις στη χώρα μας και όχι μόνο στις μεγάλες ηλικίες, αλλά και στις νεαρές, κάτι που δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ταλέντα.Το θέμα είναι ότι κανένας δεν τα βλέπει και κανείς δεν τα βοηθάει ώστε να εξελιχθούν.

Πόσσες ημέρες η εθνική πόλο Νέων Ανδρών θα βρίσκεται στο προσκήνιο και θα έχει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας; Πόσο γρήγορα όλα θα ξεχαστούν και όλοι θα ασχολούνται ξανά με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ;Και για αυτό προφανώς και δεν φταίει ο κόσμος, φταίει το εμπορικό κομμάτι, όλοι αυτοί που δεν ρίχνουν χρήματα και δεν προβάλουν τα υπόλοιπα αθλήματα.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι τελευταία στιγμή η ΕΡΤ πήρε τα δικαιώματα του τελικού των Νέων και πρόβαλε τον αγώνα, αλλιώς δεν θα υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη στην Ελλάδα.

Καλό κουράγιο λοιπόν σε όλους αυτούς που επέλεξαν ένα διαφορετικό άθλημα, που παλεύουν μόνοι τους και όταν τα καταφέρνουν νιώθουν δικαίωση. Μακάρι η κατάσταση σύντομα να αλλάξει.TAGS

Μαρία Τσίχλα Πόλο Στεφανίδη
sitemap