Παγκόσμιοι πρωταθλητές με... κότσια!

Δημοσιεύτηκε στις 13/08/2017    

Κατάθεση ψυχής έκανε η Εθνική ομάδα πόλο Νέων Ανδρών, που κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της 5-2 και να αναδηχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Βελιγράδι, με τον κόσμο στην κερκίδα να αποθεώνει το νέο αίμα του ελληνικού πόλο.

Ο αγώνας δεν τους πήγε, έμειναν πίσω στο σκορ, δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε, αλλά δεν λύγισαν, στάθηκαν όρθιοι και στα πέναλτι έδωσαν στην Ελλάδα ακόμα μια μεγάλη χαρά. Κατέκτησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα και απέδειξαν ότι η Ελλάδα γενούσε και γεννά πολίστες που μπορούν να κατακτούν τον κόσμο.

Οι παίκτες του Τεό Λοράντου έμειναν πίσω στο σκορ από την έναρξη του αγώνα κόντρα στην Κροατία και μερικά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, το σκορ ήταν κατά τους 5-2.

Αυτό βέβαια δεν σήμαινε τίποτα απολύτος για αυτούς. Με τον εγωισμό και το ταλέντο τους, όχι απλά μείωσαν, αλλά πήραν και το προβάδισμα με 7-6, με τους Κροάτες να στέλνουν το ματς στα πέναλτι με buzzer beater.

Στα πέναλτι οι μπέμπηδες της Ελλάδας έδειξαν πόσο το ήθελαν και πόσο πολύ πίστευαν ότι αυτοί θα είναι οι νικητές. Ευστοχώντας και στις πέντε εκτελέσεις, την ίδια στιγμή που οι Κροάτες σημάδευαν τα δοκάρια, έκαναν το 5-3  και ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου.

Οι Έλληνες διεθνείς είναι οι: Ζερδεβάς, Σκουμπάκης, Γαρδίκας, Γκιουβέτσης, Νικολαίδης, Παπαναστασίου, Γιαννόπουλος, Μουρατίδης, Δελαγραμμάτικας, Τρούλος, Μασμανίδης, Καπετανάκης, Σιορδίλης.

sitemap